Ačkoliv nás odborníci ujišťují, že epidemie je na ústupu, lidem se zpět do původních kolejí nechce. Například zahraniční dovolenou plánuje výrazně méně lidí, než bylo v minulých letech běžné. Za poslední rok jsme si pravděpodobně uvědomili, že u nás je také pěkně.  Mnozí navíc investovali do bydlení, a tak není divu, že si většina z nás nadcházející léto bude chtít užit v rámci svých zahrad.

Zkrášlování zahrad je vidět i na tržbách hobby marketů, zahradnictví nebo výrobců bazénů. Zvláště možnost vodních radovánek na vlastním pozemku mnohé přesvědčí zůstat doma.

Bezpečný vstup a čisté okolí

Pokud na váš vysněný bazén čekáte nebo ho již máte, jistě víte, že se bez upraveného okolí se neobejdete. Nejlepší je v okolí bazénu zvolit alespoň minimální pruh zpevněného povrchu například pomocí dlažby, aby se do pracně udržované čisté vody nezanášela tráva, listí a kusy hlíny. Na vyhřáté dlažbě se dá navíc příjemně relaxovat. Při jejím výběru bychom se měli řídit kvalitou daného povrchu a samozřejmě bychom neměli zapomínat na estetickou stránku.  Dlažba by neměla by klouzat, měla by se snadno udržovat, čistit a být odolná vůči vodě. Vyhledávaným přírodním materiálem, který splňuje všechna zadaná kritéria, je po dekády beton, díky své odolnosti, trvanlivosti, variabilitě a nepřeberným vzhledovým možnostem a v neposlední řadě díky příznivé ceně.

Dlažba ALMA překvapí jemným sametovým povrchem (zdroj: Presbeton)

Betonová dlažba si žádá precizní pokládku

Betonové výrobky mají dnes díky nejrůznějším technologiím velmi dobré vlastnosti a odolnost vůči vodě. Samozřejmostí, kterou je však nutné připomínat, je precizní pokládka na řádně zhutnělý podklad, který zamezí sklesnutí dlažby a tvorbě prohlubní, kde by se trvale držela voda. Česká firma PRESBETON nabízí všechny dlažby s vnitřním ochranným systémem Protect System IN proti pronikání nečistot a vody do struktury betonu. Některé typy dlažeb jsou opatřeny vyšším typem vnitřní úpravy pod názvem Protect System TOP. Nejušlechtilejší povrchová úprava PCT (Perfect Clean TOP) spočívá v nanesení speciální kompozitní látky na betonový povrch, který vytvoří ochranou vrstvu zvenčí.  Kromě snadného čištěni i velmi odolných nečistot propůjčuje povrchová úprava PCT dlažbě na omak příjemný sametový povrch. 

Novinka KAYLA s reliéfním povrchem vyniká protiskluzovými vlastnostmi, které kolem bazénu rozhodně oceníte (zdroj: Presbeton)Novinka LEILA s reliéfním povrchem vyniká protiskluzovými vlastnostmi, které kolem bazénu rozhodně oceníte (zdroj: Presbeton)

Beton – materiál mnoha tváří

Na povrch dlažby v okolí bazénů se hodí zejména světlejší odstíny a struktura příjemná na dotek. Světlá barva je vhodná z důvodu přiměřené akumulace tepla. U tmavé dlažby hrozí, že by se v horkých dnech mohla příliš rozpálit. Mezi oblíbené povrchy patří dlažba zdařile imitující kámen nebo dřevo. Dlažební desky ALMA nejušlechtilejší povrchovou úpravou PCT s příjemným hladkým povrchem velmi zdařile imitují kámen. Jsou dostupné v celé škále neutrálních odstínů, od bílých, přes šedé nebo okrové tóny. Nabízeny jsou v několika rozměrech včetně velkých formátů, které jsou v posledních letech velmi populární.

Velmi luxusní, ale i praktickou variantu představují novinky KAYLA a LEYLA. Mírný reliéf na povrchu zaručuje perfektní protiskluzové vlastnosti. Ten kdo si žádá od dlažby mírný masážní efekt, může zvolit například dlažbu SIMONA, která má tzv. vymývaný povrch, který obnaží svrchní vrstvu kamínků. Stejný efekt přináší i dlažba GABRIELA, ze které vystupují různobarevné říční oblázky.

Bosou chůzi po dlažbě GABRIELA si budete díky jemnému masážnímu efektu doslova užívat (zdroj: Presbeton)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem