Společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o., specializující se na prodej interiérových krytin, rozšířila nabídku o systém venkovních teras italské značky Hortus. Kolekce zahrnují dřevěné dílce z exotických dřevin teak a ipe a vinylové dílce v designu textilu.

Terasy Hortus Woven, dekor Turquoise, prodává KPPVyráběny jsou profilováním a drážkováním dřevěných desek nebo extrudovaného polymeru se strukturou textilu ve vzájemně kombinovatelných formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm, o celkové tloušťce 31 mm u vinylu a 32 mm u dřeva. Nášlapnou vrstvu nese speciální plastický rošt na bázi pryskyřice. Při pokládce se do sebe jednotlivé dílce jednoduše zacvaknou. Využití je díky dvěma typům v několika odstínech široké! U rodinných domů jsou úžasné k bazénům a na terasách i verandách, výjimečně působí také v prostorách wellness center, lázní a restaurací.

Dřevěné dílce Hortus Wood

Terasy Hortus Woven, dekor Tranquillity, prodává KPPVýrobce na krytinu požívá dva odolné druhy dřevin. Středně tvrdý teak, původem z Indie nebo Malajsie, má červenohnědé až hnědé jádrové dřevo s viditelným žilkováním, celkově působí jednotným a klidným dojmem. Velmi tvrdá dřevina ipe je původem z Brazílie a nabízí tmavě hnědé jádrové dřevo se žlutými a zelenými odlesky, patrné žilkování a středně živou kresbu. Výrobce zpracovává pouze dřevo z lesů spravovaných odpovědným způsobem, s dodržením přísných environmentálních, sociálních a ekonomických norem (osvědčení FCS).

Terasy Hortus Woven, dekor Reflection, prodává KPPDřevěné dílce Hortus Wood jsou dostupné v hladké úpravě povrchu (teak i ipe) či s proužky (ipe), vždy ve dvou formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm. Povrch s proužky je doporučován zejména do prostor, kde hrozí nebezpeční uklouznutí na mokrém povrchu.

Ihned po pokládce je vhodné krytinu natřít ošetřujícím olejem Hortus. Případně lze zvolit i alternativní ochranné přípravky od výrobců podlahové chemie. Tímto přípravkem by se pak měl dřevěný povrch ošetřovat pravidelně cca 2x do roka, ideálně na jaře a na podzim. Jinak se podlaha udržuje klasicky zametáním, případně vytíráním s vhodným PH neutrálním přípravkem.

Terasy HORTUS Wood Terasy HORTUS Wood Terasy HORTUS Wood Terasy HORTUS Wood

Vinylové dílce se strukturou textilu Hortus Woven

Terasy Hortus Woven, dekor Ochre, prodává KPPVinylové terasy s imitací textilní podlahy spojují originální strukturu s vysokou odolností vinylových podlah. Krytina odolává vlivům počasí, UV záření i plísním, je stálobarevná, voděodolná a tlaku vzdorná. Po pokládce navíc nevyžaduje žádnou další údržbu a péči. Nečistoty stačí smýt proudem vody.

V základní nabídce je deset barevných dekorů ve dvou zmiňovaných formátech 300 x 300 mm a 300 x 600 mm. Chcete-li mít stejný dekor na terase i v obýváku či hale, pak lze výběr rozšířit o sortiment značky 1FLOOR V5. Interiérové dekory s textilní strukturou výrobce nabízí i v exteriérovém provedení.

Pokládka, např. v působivém šachovnicovém vzoru

Terasy Hortus Woven, dekor Deep Red, prodává KPPVýhodou zámkového systému je jednoduchá pokládka i případné rozložení. Podlahové terasy Hortus by kvůli zajištění odtoku vody měly být instalovány na mírně šikmé ploše se spádem cca 2°, vždy s vyrovnaným podkladem (může být v podstatě jakýkoli, nejčastěji beton nebo zemina, speciální podklad není zapotřebí). Odtok vody je díky pevnému a flexibilnímu polypropylenovému roštu bezproblémový, voda samovolně odtéká.

Součástí sortimentu jsou dřevěné a vinylové náběhové hrany a vinylové obvodové lišty. Doplňme také olej Hortus pro ošetřování dřevěných teras.

Pro více informací navštivte www.kpp.cz.

(komerční prezentace) 

logo MessengerPoslat Messengerem