Právě jste si převzali klíče a čeká vás stěhování do nového? Blížíte se do cílové rovinky svého snažení, práce ale ještě zdaleka nekončí. Na které věci byste teď neměli zapomenout?

Nastavte si jasné mantinely

Ještě než vyrazíte do obchodů na nákupy, měli byste si jasně definovat, v jakém stylu chcete domácnost zařídit. Chcete jít po ne zcela běžných kouscích (okna vám například zastíní plisé žaluzie), nebo se budete držet osvědčených variant (a vsadíte v případě zmíněného zastínění oken na nejrozšířenější lamelové žaluzie)?

Není příliš podstatné, pro jaké varianty se konkrétně rozhodnete. Musíte mít ale jasné mantinely. Omezte svůj výběr určitou paletou barev, typem dřeva či jednotným vzorem. Díky tomu se vyhnete situaci, kdy v obchodě v návalu emocí koupíte různé kusy nábytku, které se vám zalíbí, avšak u vás doma nebude různorodé vybavení jako celek působit dobře.

Stěhujete se do starší nemovitosti? Je vhodné provést drobné opravy

Pokud jste koupili starší byt či dům, pak byste ještě před tím, že začnete dovnitř stěhovat první vybavení, měli provést základní údržbu. Už nikdy k ní totiž nebudete mít podobně vhodnou příležitost.

Stěny by měly dostat nový nátěr, poškozené podlahy a obklady si zaslouží výměnu. V případě potřeby se můžete pustit i do větších úprav – například změnit dispozice interiéru posunutím příček. A zapomínat nesmíme ani na kanalizaci a rozvody vody, elektřiny a plynu, které také mohou volat po revizi a případné výměně.

Všechny tyto věci přitom již můžete dělat v rámci promyšleného konceptu, o kterém jsme hovořili v první části tohoto textu. Rekonstrukce je ideální příležitostí k tomu, aby i podlahy, zárubně či dveřní kování dokonale ladily s vaším novým nábytkem.

Seznamte se se sousedy a odpovědnými osobami

Vždy je dobré představit se minimálně těm sousedům, kteří jsou k vašemu bytu či domu nejblíže. Stejně tak – zejména v případě bytových domů – byste se měli seznámit s odpovědnými osobami vašeho družstva či SVJ. Neříkáme to ale jen ze zdvořilostních důvodů.

Místní vám totiž mohou prozradit praktické triky. Například jak zamezit tomu, aby se vám vchodové dveře při stěhování zabouchávaly, nebo kde je nejbližší sběrný dvůr pro odvoz odpadu.

Vstříc vám sousedé mohou vyjít i ohledně parkování, případně naopak uvítají vaši součinnost v tom, když budete provádět hlučné práce. Byla by škoda si vztahy hned na úvod pokazit tím, že sousedy budete ignorovat.

Nic neodkládejte

Žijeme v době celosvětově narušených dodavatelských vztahů a vysoké inflace. Jakékoliv odkládání proto není na místě. Ihned si rezervujte nábytek, který se vám líbí, pokud je skladem. Na dovoz nového totiž můžete čekat i několik týdnů, navíc je pravděpodobné, že nová série vás přijde kvůli rostoucím cenám materiálu dráž.

Stejné je to s řemeslníky, pokud je budete potřebovat. Mnoho z nich má kalendář plný na týdny dopředu.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem