V zimě se nemůžeme dočkat léta a teplých dnů, ale když přijdou, tak jich máme brzy dost. Příčinou jsou horké sluneční paprsky, které mohou všem uživatelům zavřeným doma nebo v kancelářích, začít značně vadit. Je obtížné se radovat z dlouho očekávaného slunečného počasí, když se pobyt v místnostech s velkým prosklením stává nesnesitelným. Proto stojí za to zamyslet se nad montáží clon, které účinně zadrží teplo již před oknem a zabrání nadměrnému nahřívání interiérů.

Vnější markýzy FAKRO pro střešní a fasádní okna efektivně zadržují horko před oknem, a zároveň zaručují uživatelům přísun přirozeného světla. Ze zkoušek provedených firmou FAKRO vyplývá, že markýzy chrání před horkem až 8krát účinněji než široce používané vnitřní rolety. V praxi to přináší snížení teploty až o 10 °C. To proto, že markýzy absorbují solární záření již před zasklením a emitují teplo směrem ven, a takto chrání interiér před přehřátím.

Markýza chrání oči před škodlivými účinky odrazů světla a poskytuje jim vizuální komfort, především při sledování televize nebo při práci u počítače. Markýza zabraňuje nežádoucím pohledům zvenčí během dne a současně zajišťuje vizuální kontakt s vnějším prostředím. Všechny markýzy s elektrickým ovládáním a VMZ ZIP (ty, ve kterých se materiál pohybuje ve vodicích lištách) plní kromě ochrany před nahříváním navíc také funkci sítě proti hmyzu. Umožňují větrání místnosti a při otevřeném okně chrání před dotěrným hmyzem.

Markýza FAKRO VMZ

Na výběr jsou markýzy s manuálním ovládáním (VMZ) a ve dvou variantách elektrického ovládání: napájené z elektrické sítě a ovládané pomocí dálkového ovladače nebo nástěnného vypínače v bezdrátovém systému Z-Wave (VMZ Z-Wave), a také v solární verzi vybavené inteligentním systémem automatického ovládání, napájené ze solárních baterií (VMZ Solar). Markýza je celoroční výrobek – v létě chrání naše interiéry před nadměrným nahříváním, během chladných dnů zabraňuje ztrátám tepla a zlepšuje součinitel prostupu tepla oknem až o 16 %.

Markýzy zajišťují komfort bydlení jak za horkých letních dní, tak během chladnějšího počasí. Jsou dokonalým řešením nejen pro rodinné domy, ale také pro kanceláře a veřejné budovy. Elektricky ovládané markýzy je možné integrovat do systému inteligentního domu smartHome a můžete si tak vždy užívat žádoucí teplotu.

Markýza FAKRO VMZ

Více na www.fakro.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem