Široký a celkový pohled ve fotografii se obvykle definuje slovem panoramatický, neboť ve srovnání s běžným formátem obrázku nabízí mnohem větší – širší rozměr. Odtud také je odvozen název nového systému velkoformátových dveří REHAU. Když k tomu přidáme přízvisko SWING, čili něco „houpavého“ jako nalézáme v jazzu, je celková charakteristika sytému pojmenovaná zcela výstižně. Panoramatické řešení posuvného systému pro úplné otevření otvoru bez rušivých sloupků, to je PANORAMA SWING DESIGN.

Hlavní výhodou nového systému je maximální variabilnost při otevírání. Jednotlivá křídla lze individuálně skládat, posouvat a pohybovat s nimi. Inovativní řešení je postaveno na standardních profilech REHAU 60 mm respektive 70 mm, které jsou zárukou současné vysoké kvality moderních okenních systémů německého výrobce. Speciálně k tomuto účelu bylo vyvinuto také nové kování zcela ukryté v konstrukci profilu, které lze použít jak v konstrukci oken, tak dveří. Díky tomu je dojem z čistého designu ještě větší. Nové řešení je skutečně ekonomickou alternativou tradičních posuvných systémů s cílem získat ještě více prostoru a více světla v interiéru. Vždy ovšem platí pravidlo něco za něco.

PANORAMA SWING DESIGN (zdroj: REHAU)

V případě PANORAMA SWING DESIGNU logicky nejsou na prvním místě tepelně-izolační vlastnosti, ale naopak kromě ceny i vysoká flexibilita a finální světlá šířka otvoru. Proto cílí PANORAMA SWING nejen do privátního sektoru, ale rovněž do komerčního, například v oblasti gastronomie a obchodu. Elegantní, praktické a přitom technicky vyspělé řešení je ideální volbou například pro kavárny nebo restaurace s venkovní krytou zahrádkou. V privátním stavitelství se jedná například o perfektní doplněk zimních zahrad nebo podobně orientovaných pokojů. Ale nemusí být nutnou podmínkou. Záleží na konkrétní situaci a dispozici domu. Nejvhodnější umístění takového systému bude zcela jistě v místech intenzivního slunečního osvitu, který otevřením křídel využijeme na maximum.

PANORAMA SWING DESIGN (zdroj: REHAU)

Efektivní balení a snadná montáž

Skládací prvky jsou sestaveny z dokola svařeného rámu s konstrukční hloubkou 60 respektive 70 mm. Maximální velikost prvku je v bílém provedení 4000 x 2280 mm nebo 3000 x 2180 mm v barevném. Maximální počet křídel je 6 a top hmotnost skla jednoho křídla je 60 kg. Každé křídlo vyžaduje k montáži jednu základní sadu, což je velká výhoda pro zpracovatele. Zákazník si objedná tolik sad, kolik potřebuje, a vše dostává v praktickém balení. Montáž je tak mnohem jednodušší, protože jedna sada obsahuje vše potřebné. Takže „skládačka“ v každém detailu.

PANORAMA SWING DESIGN (zdroj: REHAU)

Doplníme, že vodicí lišty jsou z kvalitního eloxovaného hliníku podobně jako ostatní kování. Jsou uzpůsobeny pro snadné čištění, které je velmi důležité v celoročním „provozu“. PANORAMA SWING DESIGN lze doplnit i některými nadstandardními prvky z nabídky REHAU, například okenními klikami Linea. Barevná škála profilů vychází z klasické nabídky designů KALEIDO COLOR.

www.rehau.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem