Občanské sdružení KRUH na rok 2015 připravilo další, tentokrát již 15. přednáškový cyklus o architektuře. Od března do prosince, převážně první čtvrtky v měsíci od 19.30, se v Praze představí významné české i zahraniční architektky.

Nový přednáškový cyklus ARCHITEKTKY věnuje prostor pozoruhodným ženám, které spojily svůj život s architekturou. Od března do prosince se v Praze představí významné české i zahraniční architektky, zakladatelky a kreativní ředitelky úspěšných českých i evropských studií, jejichž realizace uspěly v mezinárodním měřítku. 

Program

čtvrtek 5.3.2015 19:30 Korzo ve Veletržním paláci Ta architektura
čtvrtek 2.4.2015 19:30 Studio Hrdinů Alena Šrámková a Rostislav Švácha / V dialogu
Občanské sdružení KRUH na rok 2015 připravilo již 15. přednáškový cyklus o architektuře. Od března do prosince se v Praze představí významné české i zahraniční architektky (Alena Šrámková).
čtvrtek 14.5.2015 19:30 Studio Hrdinů Francine Houben (Holandsko)
Občanské sdružení KRUH na rok 2015 připravilo již 15. přednáškový cyklus o architektuře. Od března do prosince se v Praze představí významné české i zahraniční architektky (Francine Houben).
čtvrtek 4.6.2015 19:30 Studio Hrdinů Kristine Jensen ( Dánsko ) a Iwona Wilczek (Polsko)
Občanské sdružení KRUH na rok 2015 připravilo již 15. přednáškový cyklus o architektuře. Od března do prosince se v Praze představí významné české i zahraniční architektky (Iwona Wilczek).
čtvrtek 1.10.2015 19:30 Kino Světozor Caroline Bos (Holandsko)
Občanské sdružení KRUH na rok 2015 připravilo již 15. přednáškový cyklus o architektuře. Od března do prosince se v Praze představí významné české i zahraniční architektky (Caroline Bos).
čtvrtek 5.11.2015 19:30 Kino Světozor Dorte Mandrup Poulsen (Dánsko)

Všechny přednášky zdarma

Pozvání občanského sdružení KRUH přijaly architektka a zakladatelka Studia Mecanoo Francine Houben, Kristine Jensen (Kristine Jensens Tegnestue), která vystoupí společně s Iwonou Wilczek z polského studia db2 architekci. O svých vizích a zkušenostech budou následně během podzimní části programu v Praze přednášet i Dorte Maldrup Poulsen (dorte mandrup arkitekter) a Caroline Bos z holandského UNStudia, která stojí za realizací Erasmova mostu v Rotterdamu či Muzea Mercedes Benz ve Stuttgartu.

Úvodní večer, který proběhne 5. března u příležitosti 15. výročí sdružení KRUH, je věnován českým a slovenským architektkám a propagátorkám architektury. Architektka, fotografka, novinářka, pedagožka, umělkyně, politička - desítka žen mladší a střední generace představí svou tvorbu, současné záměry a myšlenky. Účast přislíbily Jitka Ressová, Kamila Amblerová, Andrea Lhotáková, Maria Topolčanská, Zuzana Morávková, Žofie Rajmanová, Šárka Sodomková, Barbora Šimonová a Markéta Mráčková, Kateřina Vídenová a další. Dubnová přednáška nabídne setkání s první dámou české architektury Alenou Šrámkovou v dialogu s významným českým historikem architektury Rostislavem Šváchou.

Jarní část cyklu proběhne v prostorách Veletržního paláce (Studio Hrdinů, Korzo), podzimní pak v kině Světozor. Všechny přednášky budou zdarma. Projekt navazuje na uskutečněný projekt Povolání architekt(ka) (2003) i přednášky významných francouzských architektek Manuelle Gautrand a Anne Lacaton v rámci série Metamorfózy měst (2013).

text a foto: www.kruh.info, www.mujdum.cz

logo MessengerPoslat Messengerem