Co je vlastně wellness? Je to cesta, jak dospět k souladu mysli, duše i těla. Každý si ovšem může zvolit trochu odlišný směr. Saunu, vířivku nebo třeba bazén? Ideální je kombinace vířivky a sauny. Cíl je pokaždé stejný. Fyzický a psychický odpočinek. Jeho úloha je v současné době o to důležitější. Místo sezení u televize sport a poté relaxace v sauně nebo vířivce, to je nejlepší cesta k imunitě.

Domácí wellness je možné postavit prakticky kdekoliv. V novém domě i na chalupě. Potřebujete si jen vymezit prostor. Pro plnohodnotné domácí wellness centrum se doporučuje zhruba 15 m2 včetně odpočívárny. Může být samozřejmě i menší. Záleží na tom, co všechno si budete chtít dopřát. Společným rysem takového prostoru bude vysoká vlhkost, pravděpodobně odstřikující voda a vyšší teplota. Rychlejší cestu než suchou výstavbu zvolit nelze, protože neexistuje. Máte-li v tomto jasno, pak nezbývá nic jiného než najít správný materiál. Uvedenému „zatížení“ nejvíce odpovídá deska Knauf Drystar. Důvodů je několik.

Knauf Drystar je speciální sádrová deska se sníženou absorpcí vody (nižší než 3 %) a vysokou odolností proti plísním. Co si pod tím vlastně představit? Hydrofobizované sádrové jádro je obaleno ve speciální skelné tkanině, která je ideálním podkladem pro obklady a další povrchové úpravy. Deska samozřejmě nesmí na vlhkost reagovat, nesmí tedy ani bobtnat, smršťovat se střídáním teplot apod. Tuhle vlastnost si deska Knauf Drystar podrží tím, že její jádro neobsahuje žádné organické příměsi. Tak je zaručena 100% odolnost.

Knauf Drystar (zdroj: Knauf)

Dobrá zpráva pro řemeslníky je, že deska Knauf Drystar se zpracovává jako běžné sádrokartonové desky ve standardních typech konstrukcí. Podobně jako když řešíte klasickou koupelnu. Je slušně ohebná (poloměr 2750 mm) a můžete si navymýšlet různé tvary konstrukcí včetně vestavby se zkoseným stropem apod. Určitý rozdíl tu přeci jen existuje. V konstrukcích musí být použity tenkostěnné ocelové profily opatřené ochranou proti korozi, což lze poznat snadno, protože jsou modré. Systémové profily, ať již se jedná o stěnové profily UW, CW, UA nebo podhledové CD, UD a UA, mají stupeň ochrany C5M (velmi vysoká). Stejná ochrana platí i pro šrouby a zavěšovací prvky (barva černá). Jednoduše řečeno řemeslník by měl pro klid vaší duše používat kompletní systémové řešení Knauf Drystar.

Hotová stěna z Drystaru je připravená pro obklad keramickými obklady, ale lze ji opatřit také nátěrem. Každopádně pro tmelení spár, ale i pro celoplošné tmelení, zvolte systémovou tmelicí hmotu Knauf Drystar-Filler, která kombinuje dobré vlastnosti práškových tmelicích materiálů s pastózními tmely. Velmi důležité je nezapomenout také na hydroizolaci, která se aplikuje na desky ještě před obkladem, zejména v místech (sprchový kout, zázemí vířivky atd.), kde bude koncentrace vlhkosti nejvyšší vlivem odstřikující vody. Knauf má k dispozici tekutou hydroizolaci nebo těsnící tkaninu Hydroflex (včetně doplňků jako jsou tvarované rohy, páska).

Domácí wellness centrum bude tak dobré, jak si jej vytvoříte. Nejde jen o technologii, ale také jak prostor využijete kreativně. Velkou roli bude hrát uspořádání, tvar, barevné ladění, a nakonec samozřejmě i vhodné doplňky. Suchá výstavba je proto ideální k tomu, nechat fantazii pracovat a vytvořit si doma místo, ve kterém budete nejradši odpočívat.

Další informace o doporučených materiálech na www.knauf.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem