Omítky, které rugulují vlhkost. Krásné dlaždice Floe nebo nový systém zárubní pro otočné a posuvné dveře. To je jen krátký výčet tipů ze stavebnictví, o kterých se dozvíte v následujícím článku...

Láska na první pohledLáska na první pohled

Ladné tvary, nadčasový vzhled a nesporná dávka elegance. Řeč je o zbrusu novém systému zárubní pro otočné a posuvné dveře Evo od firmy J.A.P. Designově sladit zárubně u otočných a posuvných dveří bylo dříve obtížné. Modelem, který vám to umožní, je bezobložkový systém Evo disponující místo klasické zárubně pouze tenkým kovovým rámečkem o šířce 17 mm. Ten spolu s okolní zdí – ať sádrokartonovou nebo zděnou, tvoří jednu dokonalou rovinu. Stavební pouzdro i skryté zárubně umožňují kombinaci s dveřmi ve všech variantách – celodřevěné, prosklené i celoskleněné, problémem nejsou ani větší výšky křídel.

Kde klasická dlažba nestačíKde klasická dlažba nestačí

Okolí bazénů, ale i další plochy v okolí domů mohou vyžadovat víc, než může poskytnout klasická zámková či betonová dlažba. Ať už z technického hlediska – odolnost vůči povětrnostním podmínkám, vůči chemii, mechanickému opotřebení atd., nebo z důvodů estetických. Pro náročné zájemce je výbornou alternativou ražený beton. Vytváří plochy s výjimečným vzhledem přírodních materiálů, které ale vykazují špičkové technické vlastnosti. Škála barev a vzorů umožní vytvořit design různých druhů kamene, dlažby, ale i dřeva. Pokládka je rychlá, nepatří k drahým řešením a výsledný povrch vyniká zcela minimálními nároky na údržbu.

Více článků z rubriky STAVBA na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Omítka, která reguluje vlhkostOmítka, která reguluje vlhkost

Povrch omítky weber.pas aquaBalance dokáže regulovat vlhkost: po mrholení či dešti se znatelně rychleji vysouší, protože několikanásobně zvětšuje aktivní odpařovací plochu každé kapky vody. Nejjemnější kapilární póry navíc na přechodnou dobu přijímají přebytečnou vlhkost a při klesající vlhkosti ji ihned vrací zpátky do atmosféry. Vlhkostní režim fasády se udržuje v přirozené rovnováze, takže řasy a plísně tu nenaleznou živnou půdu a fasáda si po dlouhou dobu zachovává hezký vzhled. Vynecháním tenké biocidní konzervační vrstvy se z omítky weber. pas aquaBalance nevymývají žádné škodlivé látky.

Obyčejně krásná dlažba FloeObyčejně krásná dlažba FloeObyčejně krásná dlažba Floe

Přírodní provedení této dlažby podtrhuje její přirozenou eleganci. Tryskaný povrch navíc zaručuje výborné protiskluzové parametry. Nové dlažební desky Floe jsou vhodným řešením pro pochozí plochy a místa se středním zatížením, tzn. terasy, mezipodesty, zpevněné pochozí plochy na veřejných prostranstvích i plochy určené pro pojezd osobními automobily. Vzhledem k rozměrům – délka 100 cm a šířka 50 cm, patří tato novinka mezi velkoformátové dlažby. Vyrábí se v tloušťce 60 a 80 mm.

text: Stojan Černodrinski, foto: archiv firem

logo MessengerPoslat Messengerem