Společnost ELK s.r.o., která patří do koncernu největšího evropského výrobce dřevostaveb ELK Fertighaus AG, zrekonstruovala v září vzorový dům Country 151, který je umístěn v Národním stavebním centru v Brně. Rekonstrukce vyšla téměř na 1 000 000 Kč. Celý dům má nyní modernější styl a působí světlým dojmem, ale původní ráz a myšlenka domu Country zůstaly.

Zrekonstruovaný vzorový dům od společnosti ELK.Dům získal novou fasádu, nové zastřešení vchodu, v interiérech byla opravena dřevěná podlaha, v některých místnostech byl vyměněn dřevěný strop za sádrokartonový podhled, bylo instalováno moderní osvětlení atd. V přízemí byla zrekonstruována koupelna. Nábytek a zařizovací předměty v přízemí doznaly také velkých změn.

U příležitosti dokončení těchto oprav byl v sobotu 5. 10. 2013 uspořádán Den otevřených dveří v tomto vzorovém domě, na který byl připraven i bohatý program pro návštěvníky. Velkým lákadlem bylo srovnání moderních stavebních technologií s tradičním způsobem výstavby. Zaměstnanci společnosti ELK návštěvníkům ukázali, jak ve výrobních prostorech, které na této akci byly improvizované, probíhá výroba panelů pro stavbu nízkoenergetického domu. Návštěvníci tak měli možnost vidět celý postup výroby až po nanesení fasády. Vedle toho probíhala tradiční zděná výstavba z plných cihel.

Zrekonstruovaný vzorový dům od společnosti ELK.Rozdíly ve způsobech stavby

Bylo možné pozorovat velké rozdíly v obou způsobech stavby, kdy například zděná stavba trvala mnohem déle než výroba panelů. Dále tepelně izolační vlastnosti jsou u těchto dvou způsobů stavby prakticky neporovnatelné. U plného zdiva by síla stěny musela být několikanásobně silnější než u dřevostavby ELK, což by ale zase neúměrně ubralo vnitřní prostor domu, a zároveň je nereálné takovou stavbu vůbec stavět. Výsledky celodenního snažení jak pracovníků společnosti ELK, tak i zedníka, si mohou návštěvníci Národního stavebního centra prohlédnout ještě několik dní. Oba exponáty jsou vystaveny naproti vzorovému domu ELK.

Zrekonstruovaný vzorový dům od společnosti ELK.Pro všechny zájemce o dům typu Country 151, který je možné vidět v reálu v NSC v Brně, je u příležitosti dokončené rekonstrukce připravena časově omezená cenová akční nabídka. Zájemci mohou nyní tento dům v provedení na klíč včetně zimní zahrady koupit o 785.800 Kč levněji. Pokud by někdo raději volil dům Country 152 je podobná akce připravena i pro tento typ domu, kdy finanční úspora činí 877.300 Kč v provedení na klíč. Ceny jsou včetně dopravy a DPH.

Společnost ELK s.r.o. ve výrobním závodě v Plané nad Lužnicí vyrábí již bez mála 25 let montované dřevostavby. Ve svém portfoliu má nízkoenergetické, pasivní a srubové domy. Vedle rodinných domů se v Plané nad Lužnicí vyrábějí i bytové domy a domy občanské vybavenosti (hotely, kanceláře, studentské koleje, školy, školky apod.), které se z legislativních důvodů zatím nemohou stavět v ČR, ale jsou určeny pro investory ze všech koutů Evropy.

Více na www.ELK.cz.

Kontakt

ELK s.r.o. | Strkovská 297 | 391 11 Planá nad Lužnicí

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem