Každý majitel domu sní o pohodlném a komfortním bydlení v podkroví. Snižování provozních nákladů budov s cílem chránit životní prostředí je trendem současnosti. Speciální energeticky úsporné výrobky jsou cestou jak tohoto cíle dosáhnout.

Při montáži je velmi důležité, aby mezery mezi oknem a laťováním byly důkladně vyplněny termoizolačním materiálem.Super energeticky úsporné střešní okno FTT U8 Thermo je inovativní konstrukce zaručující velkou úsporu energie. Okno bylo projektováno s ohledem na velmi přísné požadavky pasivního stavebnictví. V nové konstrukci okna FTT U8 Thermo je tříkomorové zasklení U8 osazeno ve speciálně vyprojektovaném rámu křídla, který je konstruován ze širších dřevěných profilů ve srovnání se standardním oknem a je vybaveno pětinásobným těsněním. Tato konstrukce minimalizuje vznik tepelných mostů a zaručuje celkově lepší izolační vlastnosti okna. Okno FTT U8 Thermo se dodává a montuje výlučně s lemováním EHV-AT Thermo, které umožňuje zateplení střešního okna v prostoru nad laťováním. Je to nejvíce energeticky úsporné střešní okno na světě se součinitelem prostupu tepla Uw=0,58W/m2K.

Při montáži je velmi důležité, aby mezery mezi oknem a laťováním byly důkladně vyplněny termoizolačním materiálem. K tomuto účelu slouží izolační sada XDK, kterou je ve standardu okno FTT U8 Thermo vybaveno. Izolační sada slouží k rychlému a těsnému zhotovení tepelné a paropropustné izolace kolem střešního okna. Termoizolační materiál z přírodní, speciálně impregnované ovčí vlny je vynikajícím izolátorem; lehce se tvaruje a snadno se přizpůsobí otvoru, který vyplňuje. Ovčí vlna je přírodní, bez zápachu, neutrální k pokožce, nedráždí oči a pro montážníka naprosto bezpečná a zdravotně nezávadná.

Super energeticky úsporné střešní okno FTT U8 Thermo.V zimě, během slunných dnů, zasklením střešního okna proniká sluneční záření. Je absorbováno předměty uvnitř interiéru, které po nahřátí emitují teplo. Teplo zůstává v místnosti, protože není propouštěno ven přes zasklení s nízkoemisní vrstvou. Proto se v zimě podkrovní místnosti částečně nahřívají přirozeným způsobem. Za to v létě je nutno zabránit nežádoucímu efektu nahřívání, a proto se střešní okna stíní vnějšími doplňky (markýzy nebo rolety). Vnější doplňky mohou být ovládané manuálně nebo elektricky.

Solární kolektory absorbují sluneční záření a přeměnují je na teplo, které podporuje topení v domě. Kolektory FAKRO jsou zapouštěny do plochy střechy, což zvyšuje jejich izolační vlastnosti a zlepšuje efektivitu celé solární instalace. Navíc kolektory tohoto typu mohou být systémově spojovány se střešními okny, díky čemuž splynou s tělem střechy.

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem