Zahradu nemusí krášlit jen květiny, keře a stromy. Patří na ni i různé zahradní stavby, které ji pomáhají zútulnit, vytváří atmosféru a v neposlední řadě slouží k řadě praktických účelů. Pojďte spojit příjemné s užitečným a vyberte pro svou zahradu vhodné prvky zahradní architektury.

Okrasné svahové tvárnice

Svahové tvárnice (svahovky) nejsou v zahradách žádnými nováčky. S úspěchem se pro výstavbu okrasných stěn, zídek, plotů, skalek a dalších zahradních prvků používají celé dekády. Doba jde ale vpřed a i v sortimentu zahradní architektury se inovuje. Běžné betonové tvárnice nahrazují svahovky z lehkého keramického betonu. Tento přírodní materiál, i díky provedení v několika barvách, do zahrad skvěle zapadá. Na rozdíl od dřeva nebo plastů je bezúdržbový, nedegraduje a má velmi dlouhou životnost. V porovnání s běžným betonem je také podstatně lehčí. Díky tomu je výstavba méně namáhavá.

Svahovky z lehkého keramického betonu jsou k dostání v různých variantách umožňujících stavbu jednoduchých i členitých sestav, s vegetačními výklenky pro pěstování vhodných druhů rostlin i bez nich. Vybrat si můžete třeba na webu www.liastone.cz. Fantazii se meze nekladou. Čím pevnější vazba, tím lepší statické vlastnosti. Díky praktickým prostupům je lze také zpevnit pomocí železobetonových výztuh.

Svahové tvárnice pro okrasné a opěrné stěny (zdroj: LiaStone)

Playstone – multifunkční prvek

Playstone je speciální druh svahovky, která má díky důmyslnému tvaru ještě širší možnosti využití. Nebudeme přehánět, když řekneme, že s jednou tvarovkou, vybavíte celou zahradu. Prvky Playstone se hodí pro stavbu opěrné, okrasné i pohledové stěny. Bude sloužit jako bylinková zahrádka nebo vysoký záhon. S přidáním betonových či plastových doplňků lze z Playstonu vytvořit lavičky, odkládací plochy nebo stolky. Pro inspiraci nahlédněte do galerie, nebo koukněte na krátké video.

Betonová dlažba v moderních barvách

Zahradu oživíte i novou dlažbou. Zvlášť, dáte-li si záležet při výběru její barvy, formátu a skladby. Nyní vládnou větší formáty a různé barevné colormixy. Při rozhodování a způsobu položení využijte šikovné on-line nástroje. I na webu www.liastone.cz najdete jeden takový. Stačí zadat rozměry dlážděné plochy, vybrat si druh dlažby, zvolit barvy a za několik kliknutí získáte návrh několika skladebných variant, informace o potřebném množství materiálu i ceně. Pokud si zboží rovnou objednáte, automaticky se vám započítá sleva 10 % na celou objednávku.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem