Listí už máme asi všichni dávno pohrabané, a tak se z tepla domova můžeme kochat pohledem na upravenou zahradu. Ne na všechna místa však vystačíme jen tak s hráběmi, proto bychom měli zejména na podzim vytáhnout žebřík a před prvním sněhem zkontrolovat i okap, zda není ucpaný listím, což by byla voda na mlýn právě tajícímu sněhu.

Kdo si chce tento horolezecký výstup na střechu jednou pro vždy odpustit, může okap ochránit zachycovačem listí, šikovným pomocníkem od společnosti HPI-CZ. Polyethylenová mřížka vytvoří nad žlabem obloukový kryt, který padající listí zachytí a vítr je pak přirozeně odfoukne. Více na www.hpi-cz.eu. Informace o zvýhodněné nabídce zachycovače listí v rámci projektu „TEST THE BEST“ (platí do konce ledna 2014) na www.testthebest.cz.

Projekt „TEST THE BEST“ spustila společnost HPI-CZ ve spolupráci s dalšími významnými dodavateli stavebních výrobků. Jeho cílem je nabídnout všem možnost osobně si vyzkoušet kvalitní a funkční výrobky za akční snížené ceny a přesvědčit se tak o jejich přednostech. Na stránkách www.testthebest.cz jsou průběžně zveřejňovány vybrané produkty z oblasti šikmých a plochých střech, zateplovacích systémů a solárního příslušenství dostupné za speciální akční ceny.

Okapový zachycovač listí na střešeCo může ucpaný okapový svod způsobit, zejména při vydatných deštích či při nadcházejících sněhových nadílkách, je zřejmé – zatékání do domu a mokré stropy, opadaná omítka, plísně a dál už netřeba pokračovat. I když vlastní strom u domu můžete ořezat, romanticky poletujícímu listí od souseda nezabráníte, aby si neustlalo zrovna ve vašem okapu. Proto je dobré na tento potenciální problém pamatovat a okap opatřit zachycovačem listí v podobě vypouklé plastové mřížky. Příroda sama se pak postará, aby zachycené listí vítr odfoukl.

Okapový zachycovač listí na střešeOkapový zachycovač listí od společnosti HPI-CZ je dodáván ve dvoumetrové roli a ve dvou šířkách 180 mm a 280 mm. Po rozbalení role se zachycovač nechá chvíli odpočinout, aby získal svůj přirozený tvar. Poté se vloží do okapu, přičemž jeho kovové úchytky musí být umístěny na horní části okapu. Následně se kovové úchytky přes hranu okapu ohnou a pevně přitáhnou kleštěmi. Montáž je tedy velmi jednoduchá. A výrobce pamatuje i na estetický dojem, proto jsou oba rozměry v nabídce ve dvou barvách, hnědé a přírodní světle šedé.

Kontakt

www.hpi-cz.eu

(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem