Tepelně izolační malířská barva JUPOL Thermo spolu s vyrovnávací hmotou JUBOLIN Thermo dodají vašemu interiéru příjemný pocit tepelné pohody, a to díky speciálnímu izolačnímu plnivu (duté polymerní mikrokuličky). Vzhledem ke snadné aplikaci, kterou zvládne každý domácí kutil, lze takto velmi rychle zateplit jakýkoliv interiérový prostor.

Před aplikací tepelně izolační vyrovnávací hmoty a barvy musíme podklad natřít zředěným základním nátěrem (AKRYL Emulze, JUKOL Primer) v poměru 1:1 s vodou. Následně naneseme dvě vrstvy tepelně izolační vyrovnávací hmoty v celkové tloušťce maximálně 3 milimetry. Tento pastovitý stěrkový tmel je určený pro jemné vyrovnávání vnitřních stěnových a stropních povrchů, jako jsou např. všechny druhy omítek, neomítnutý beton, vláknocementové, dřevocementové a sádrokartonové desky a také jako oprava vad nebo vyplňování prohlubní a prasklin, slouží. Díky tepelně izolačnímu plnivu je povrch stěrky teplejší a příjemnější na dotyk, a omezuje kondenzaci vlhkosti i riziko vzniku plísní.

Po zaschnutí vyrovnávací stěrky aplikujeme dvě (pokud nerealizujeme izolační vyrovnávací stěrku, tak tři), vrstvy tepelně izolační barvy JUPOL Thermo ve vybraném odstínu. Každou ucelenou plochu barvíme souvisle a bez přerušení od jednoho okraje ke druhému. Povrchy nedostupné pro standardní váleček s dlouhým vlasem nebo stříkací pistoli (kouty, rohy, žlábky, úzké špalety atd.) v každé vrstvě barvy natíráme předem a používáme k tomu vhodný štětec nebo daným podmínkám přizpůsobený menší váleček. JUPOL Thermo se snadno nanáší a má vysokou krycí schopnost.

Barevný film je odolný proti mokrému oděru, je tedy omyvatelný roztoky běžných čisticích prostředků pro domácnost. Natřené plochy mají plně matný vzhled. Vhodným podkladem jsou kromě vyrovnávací stěrky JUBOLIN dále všechny jemné omítky, povrchy vyrovnané různými vyrovnávacími hmotami i sádrokartonové a vláknocementové desky, dřevotřísky, neomítnutý beton apod. Možné je také nanášení na starší pevné disperzní nátěry a dobře držící dekorativní omítky.

Systém Thermo je vhodný především pro stěny orientované na sever, neizolované stěny, dále pro odstranění menších tepelných mostů a do místností s požadavkem na vyšší teplotu, jako např. dětské pokoje, pracovny apod.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem