Výběr oken není věc jednoduchá a podléhá celé řadě kritérií. Na prvním místě stojí vždy tvar, velikost a materiál okna, respektive okenního profilu. K tomu se přidávají tepelně-izolační vlastnosti, jenž ovlivňují zásadním způsobem energetické ztráty domu, a pak je samozřejmě důležitý design, lépe řečeno barva či dekor.

Není žádnou novinkou, že v současné době vévodí trhu okna plastová. Proč tomu tak je, vysvětluje velmi podrobně v dalším díle Můj dům studia Marek Škrobáček z oddělení okenních systémů firmy REHAU, jež patří mezi přední výrobce plastových okenních systémů.

Kromě jiného se dozvíte, jak při výběru okna postupovat, co je důležité a co naopak není. Dozvíte se také, co jsou to kompozitní okenní profily s jejichž pomocí se dnes vyrábí až neuvěřitelně stabilní a vyspělé okenní a dveřní systémy včetně těch velkoformátových. Poznáte v čem se liší od běžného plastového profilu a jaké vlastnosti mohou být nejvíc prospěšné. Část povídání je věnována současným trendům a také novinkám, které lze v tomto roce očekávat.

Redakce

logo MessengerPoslat Messengerem