Okna jsou mnohdy podceňovanou a přehlíženou položkou ve výkazech materiálu novostaveb nebo rekonstrukcí. Jejich správným výběrem přitom ovlivníme řadu důležitých faktorů, které zajišťují nejenom to, jak se budeme doma cítit a jak budeme žít. Budou se také podílet na naší celkové pohodě a rovněž ovlivní výši budoucích plateb za energie, údržbu a případný servis.

Výběru oken bychom tedy měli věnovat náležitou pozornost. A nejde zdaleka pouze o výběr materiálu, tepelně izolačních vlastností a barvy. Neméně důležitá je i odborná montáž a následná péče o okna. Prodejců je na českém trhu s okny celá řada, ale ne všichni okna skutečně vyrábějí, ne všichni mají zázemí, aby mohli poskytnout plnohodnotný pozáruční servis, a ne u všech si můžete objednat originální náhradní díly.

Jak vybírat?

Dříve si investoři většinou svá nová okna vybírali jen podle cenovky. Poslali poptávku na desítku prodejců a vzali nejlevnější nabídku. Aktuálně se doporučuje vybrat nejdříve osvědčeného výrobce, ověřit si jeho reference, zázemí a teprve následně skrze jeho prodejní místa vybírat konkrétní materiál a typ oken a dveří. U zaběhnutých a spolehlivých výrobců bude kvalita všech služeb vždy na nejvyšší úrovni. Ve větší míře také dokáží lépe vyjít vstříc individuálním požadavkům zákazníka podle různých specifik jeho konkrétní stavby.

Zdroj: PKS okna

Okna všech možných parametrů a materiálů můžete vybírat například od české dvojky na trhu, tradičního výrobce oken z Vysočiny, společnosti PKS okna. V jejich portfoliu najdete jak oblíbená plastová, designová hliníková, stylová dřevěná, tak vysoce funkční a estetická dřevohliníková okna, ale i vchodové a posuvné dveře.

Univerzální plast

Nejuniverzálnějším okenním materiálem s atraktivním designem a dobrou cenovou dostupností je plast. Lze jej použít jak v rodinných nebo bytových domech, ale také v administrativních a průmyslových objektech. Kvalitní a odolné plastové profily spolu s pevnou ocelovou výztuhou a izolačním sklem zajišťují nejen statickou odolnost, ale i výbornou zvukovou a tepelnou izolaci. Barevné provedení plastových oken se neomezuje ne nejběžnější odstíny jako je bílá a antracitová. Aktuálně existuje velké množství barevných fólií včetně fólií věrně imitujících dřevodekory, nebo různé odstíny dnes moderních šedých barev.

Zdroj: PKS okna

Zdroj: PKS oknaLuxusní hliník

Hliníková okna jsou investičně nejnákladnější variantou při volbě nových oken. Jsou ale téměř bezúdržbová a mají vysokou odolnost vůči jakýmkoliv klimatickým podmínkám. A i když někdy mohou působit na první pohled lehce a elegantně, jsou extrémně pevná a staticky odolná. Manipulace s nimi je velmi pohodlná a nabízejí široké množství využití pro velké prosklené plochy. Hliníková okna lze opatřit v podstatě jakýmkoliv odstínem podle stupnice barev RAL nebo třeba i povrchovou úpravou imitující dřevo, aby co nejlépe odpovídala exteriéru domu.

Hřejivé dřevo

Dřevěná okna, označovaná jako eurookna, jsou první volbou pro příznivce přírodních materiálů a úsporného stylu bydlení. Neodolatelnou autentickou kresbu dřeva plastem ani hliníkem nenahradíte. Ekologické impregnační a vrchní nátěry prodlužují jejich životnost, avšak je nutné podotknout, že na životnost povrchové úpravy eurooken má velký vliv jejich pravidelná údržba, a to zejména aplikace tzv. udržovacích prostředků.

Zdroj: PKS okna

Luxusní dřevo a hřejivý hliník

Kombinací předností dřevěných a hliníkových oken získáváme tzv. dřevohliníková okna. Ta jsou na pohled z interiéru vkusná, hřejivá a tvarově rozmanitá jako okna dřevěná. Současně vynikají vysokou estetickou hodnotou, dlouhou životností a odolností vůči povětrnostním vlivům díky venkovnímu hliníkovému opláštění, které může v rámci sortimentu PKS okna být ve čtyřech designových variantách. I přes štíhlé linie zajišťují dřevohliníková okna výbornou tepelnou a zvukovou izolaci pro maximální komfort za okny bez ohledu na počasí nebo venkovní hluk. Lze je doporučit jak pro novostavby pasivních, tak pro rekonstrukce rodinných a bytových domů.

Pro více informací o kompletním sortimentu oken a dveří společnosti PKS okna navštivte webové stánky: www.pksokna.cz

Zdroj: PKS okna

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem