Střešní okna se na střechách po celém světě používají již po mnoho let. Za tu dobu se některá z nich opotřebovala nebo zestárla, ztratila rovněž své funkční a estetické vlastnosti. Kromě toho je třeba si také uvědomit, že neustálý technologický rozvoj vede k vývoji a výrobě stále novějších, technologicky vyspělejších oken s využitím moderních řešení a s lepšími parametry. V průběhu let se rovněž změnily (zpřísnily) právní předpisy, které určují minimální požadavky na střešní okna instalovaná v budovách a zvýšilo se ekologické povědomí společnosti. Proto FAKRO zavedlo do produktové nabídky okna, která umožňují jednoduchou výměnu starých, vysloužilých oken za nová, moderní a energeticky úsporná střešní okna.

Plastová střešní okna FAKRO jsou stále oblíbenější. Používají se již nejen v koupelnách nebo kuchyních, tj. v místnostech se zvýšenou vlhkostí vzduchu, ale čím dál tím častěji také v ložnicích a obývacích nebo dětských pokojích v podkroví.

Firma FAKRO zařadila do nabídky nová, modifikovaná plastohliníková okna. Charakteristickým rysem nových střešních oken, vyrobených z PVC profilů s hliníkovým opláštěním, je změna polohy drážky pro ostění a také nový tvar profilu rámu okna.

Plastové střešní okno FAKRO PTPNová PVC okna díky zavedeným změnám poskytují:

  • Univerzální řešení - jeden typ plastových střešních oken, který je určen jak pro prvotní využití, tak pro výměnu starých, již „vysloužilých“ oken. Při výměně starých střešních oken za nová není nutno používat speciální okna nebo zvláštní systémy.
  • Možnost výměny - nová plastová okna FAKRO jsou přizpůsobena rozměrům starších sérií střešních oken jiných výrobců, což umožňuje jejich rychlou a snadnou výměnu. Navíc to přináší příležitost vyměnit střešní okna bez narušení vnitřního ostění. Toto řešení umožňuje ponechat stávající ostění kolem okna, čímž se sníží náklady na výměnu okna, doba výměny a také omezí nepořádek při práci.
  • Přizpůsobení nabídce - veškeré těsnicí lemování a zároveň všechny standardní vnitřní a vnější stínicí doplňky z nabídky FAKRO jsou kompatibilní a lze je použít. Výjimkou jsou: ostění XLC, nástavný rám XGK, parotěsný límec XDS a síť proti hmyzu; tyto výrobky budou dostupné ve verzi uzpůsobené novým plastovým oknům.

Okna jsou vyrobena z vícekomorových PVC profilů, které jsou zpevněny ocelovými výztužemi, aby se zabránilo jejich deformacím. Okna jsou odolná, odolávají korozi a měnícím se povětrnostním podmínkám. Snadno se čistí a jejich údržba je omezena na nezbytné minimum.

Profily rámu jsou dodatečně vyplněny termoizolačním materiálem, díky čemuž se okna vybavena standardním dvojsklem U3 vyznačují součinitelem prostupu tepla Uw=1,3 W/m2K. Okna s energeticky úsporným trojsklem U5 mají hodnotu součinitele Uw=1,0 W/m2K a instalována společně s těsnicím lemováním ve verzi Thermo Uw=0,9 W/m2K. Použitím vysoce energeticky účinných oken lze dosáhnout úspory tepelné energie a snížit náklady na vytápění.

Plastové střešní okno FAKRO PTP

Nahrazením „opotřebovaných“ střešních oken novými plastovými okny FAKRO získáte:

  • lepší energetickou účinnost- výměna oken přináší výrazné zlepšení termoizolačních parametrů. Stará, často energeticky neefektivní střešní okna jsou nahrazena moderními okny s velmi dobrými parametry. Technologie thermoPro, použita u střešních oken FAKRO, dodatečně zvyšuje jejich tepelně izolační vlastnosti. To se projeví významnou úsporou energie a nižšími účty za topení;
  • estetický vzhled- nová plastová střešní okna promění podkrovní interiér a dodají mu moderní charakter ve srovnání se starými okny;
  • delší životnost- PVC profily, odolné vůči působení vlhkosti a povětrnostním vlivům, zaručují dlouhodobé užívání a minimální údržbu;
  • zdravé mikroklima v podkroví- plastová střešní okna FAKRO jsou vybavena účinnou ventilační klapkou V35, která zajišťuje přísun čerstvého vzduchu do místnosti při zavřeném okně;
  • vyšší bezpečnost- nová střešní okna mají díky použití systému topSafe zvýšenou provozní bezpečnost a odolnost proti vloupání.

Materiál, ze kterého jsou vyrobeny okenní profily, neabsorbuje vlhkost a vyznačuje se vysokou odolností vůči působení vnějších faktorů. Tato okna dokonale plní své funkce ve všech podkrovních interiérech a také v místnostech se zvýšenou vlhkostí vzduchu (koupelny, kuchyně). Profily křídla jsou z 30 % vyrobeny z recyklovaného materiálu. Navíc všechny PVC profily je možné recyklovat, což přispívá k významnému snížení dopadu na životní prostředí.

PVC profily jsou vyrobeny na bázi ekologického stabilizátoru vápníku a zinku a jsou dostupné ve třech provedeních:

  • v bílé barvě (RAL 9010),
  • v dekoru borovice (PI),
  • v dekoru zlatý dub (GO).

Rohy okenních profilů v dekorech jsou spojovány technologií V-PERFECT. Takto provedené spoje mají mimořádnou životnost a výjimečný vzhled.

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem