Stále častěji utíkáme do přírody načerpat novou energii, odhodit všední starosti, hledat inspiraci. Při budování interiéru je právě příroda velmi často nekonečným zdrojem inspirace. Její barvy a materiály nás výrazně ovlivňují.

Série Maiolica (CASA DOLCE CASA), odstín oro, rozměry 5 x 15 cm, cena (bez DPH) 5 767 Kč/m², CERAMICA PLUS.Naší snahou je vytvořit v interiéru co nejpříjemnější atmosféru. V případě keramických obkladů přírodních barev jsou to celé kompaktní série, které lze variabilně podle rozměrů, barev a doplňků aplikovat do kuchyně, propojit s obývacím pokojem, terasou atd. Hlavním cílem ke spokojenosti a radosti z nově vybudované kuchyně „v přírodním duchu" je nalézt vzájemnou harmonii kuchyňského nábytku, elektrospotřebičů a v neposlední řadě keramických obkladů.

Hlasujte:

Měli byste zájem o typový projekt domu od spol. G-SERVIS za 28 600 Kč?

Vhodná ke kombinaci s dalšími přírodními materiály (režné zdivo, dřevo) je dlažba série Jean (NAVARTI), rozměry 45 x 45 cm, cena 480 Kč/m², KERAMIKA SOUKUP.U babičky v kuchyni

Romantický rustikální vzhled kuchyně s využitím dřeva olše, buku, dubu, javoru nebo ořechu rozehraje naše vzpomínky na dětství. Vracíme se do babiččiny kuchyně s vymoženostmi současných technologií, které respektují tradiční hodnoty. Najdeme v ní restaurované kusy nábytku nebo novodobé kuchyně s patinovaným dřevěným povrchem. V nabídce obkladů se dá velmi dobře vybírat, neboť výrobci přizpůsobují vzhled tomu, aby ladil s rustikálním nábytkem. Různorodé povrchy a barvy v klasických tónech světlé a tmavé pálené hlíny mohou výrazně ovlivnit a podtrhnout celkovou barevnost kuchyňského prostoru. V každé době mají tyto obklady své skalní zastánce.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Natura styl

Série Colline Italiane (LEA CERAMICHE), odstín Certaldo brunito, rozměry 15 x 15 a 30 cm, 30 x 30 cm, 45 x 45 cm a 7,5 x 30 cm + mozaiky různých formátů, cena (bez DPH) od 1 410 Kč/m², CERAMICA PLUS.Při veškerém minimalismu se designéři snaží o maximální funkčnost a soulad přírodních materiálů s ostatními doplňky. Obklady této kuchyně jsou barevně omezené, a pokud jsou přece jen použity v živější barvě, tak nejspíše v zemitém odstínu. Právě obklady v přírodních odstínech mohou být jednotícím prvkem interiéru. Tyto uniformní obklady se pyšní dokonalou povrchovou úpravou a rozměrovou strohostí návrhu.)

Příroda je mocná

Přírodně pojatý design obkladů ve žlutém, oranžovém, hnědém, modrém i zeleném provedení, které respektuje dřevo, je dalším typem oblíbené kuchyně ve středoevropském pojetí. Nevyniká výraznou okázalostí nebo velkým počtem zdobných detailů na obkladech, spíše upřednostňuje praktickou stránku keramického obkladu a snadnou údržbu.)

! Prohlédněte si on-line NEJVĚTŠÍ KATALOG RODINNÝCH DOMŮ !

Série Storm (LEA CERAMICHE), odstín thunderstorm, rozměry 30 x 30 cm, 45 x 45 cm a 60 x 60 cm + mozaiky různých formátů, cena (bez DPH) od 1 650 Kč/m², CERAMICA PLUS.Klady keramických obkladů

Specifické vlastnosti jako hygienická nezávadnost, bezproblémová údržba, nulová nasákavost a další činí z keramického obkladu nadčasový, stále oblíbený materiál. Velikost obkladů se maximalizuje (až 30 x 120 cm), spáry se minimalizují díky kalibraci. Velmi příjemné je, že obklad vypadá jako dřevo, ale má všechny přednosti keramického materiálu. Dovoluje  třeba aplikaci podlahového topení pod dlažbu, což by přírodní materiál neumožňoval.

Současná nabídka obkladů nabízí mix rozměrů, tvarů, povrchů a barev inspirovaných přírodou. Přírodní barva obkladu vás nezklame, neboť se hodí do téměř každého kuchyňského stylu. Určitě vám časem tolik nezevšední jako barevný obklad s trendovými dekoracemi.

logo MessengerPoslat Messengerem