Rozsáhlá rezidence na břehu Dyje má v přízemí velkorysou reprezentační část s rozlohou 97 m2, která je otevřená pro oficiální i rodinné návštěvy. Investor měl představu místnosti s krbem, u něhož bude pohodlné sezení, ze kterého půjde sledovat i televizi. Přál si také velký jídelní stůl, kuchyňský kout a barový pult, od kterého bude přes prosklené zasunovací dveře pozorovat dění u vnitřního golfového trenažéru. Tato společná místnost pak formovala design všech dalších pokojů.

Vedle vchodu do společného obytného prostoru se nachází krb z tmavého onyxového kamene. Hruškové dveře vedle něj mají intarzované pásky z tropické dřeviny makasar. Kožená sedačka Bolero od firmy Form má polohovatelné podpěrky hlavy. Její odklopné područky na straně u krbu skrývají úložné prostory. Dynamicky tvarovaným opěrným područkám na druhém konci sedačky se přizpůsobila zkosená zadní stěna přiléhajících stolků. Konferenční set tvoří dva stolky, horní je prosklený a do něj zajíždí palisandrový.O návrh interiéru reprezentativního společného prostoru investor požádal firmu Form, kterou mu doporučil jiný její spokojený zákazník, ve fázi hrubých rekonstrukčních prací. „Původní stav domu prý byl velmi žalostný.

Noví majitelé kladli důraz na nadčasovost, luxus a eleganci s prvky ve stylu art deco, nikoli na minimalistickou strohost. Investoři chtěli teplé barvy – zlatou, žlutou a hnědou. Nejprve byl schválen můj základní „nástřel“ konceptu interiéru. Další práce pokračovaly detailním odsouhlasováním každého prvku, takže paní domu je i spoluautorkou,“ říká majitel firmy Josef Barták.

Více článků z rubriky INTERIÉR na www.dumabyt.cz nebo www.modernibyt.cz.

Jednotícími prvky jsou výtvarná, barevná a materiálová koncepce.Krb a televize jsou v ose na protilehlých stěnách, aby bylo možné obojí pohodlně sledovat z velkorysé sedací soupravy. Rovnoběžně s ní je situovaný velký jídelní stůl. Za ním pokračuje barový pult, oddělený žlutou onyxovou stěnou. Vedle něj je ukryta rohová kuchyň, viditelná pouze z jídelní části.

Jednotícími prvky jsou výtvarná, barevná a materiálová koncepce. Autoři řešení použili žlutý a červený onyx (zástěna a krb), vysoký lesk povrchové úpravy dřeva (jídelní stůl, kuchyň a úložné skříňky), dva druhy podlah (kámen a dubové dřevo, obojí nad podlahovým topením), dva druhy dřeva – hrušku a palisandr. Na velkoformátovou kamennou dlažbu ve společenské a kuchyňské části navazuje dubová podlaha jídelní části. Kámen souzní s kamenem krbu a pískově zabarvený dub se žlutým onyxem. Malba stěn a stropu po obvodu je žlutavá v benátském štuku. Snížený sádrokartonový podhled je bílý.

text: Jana Středulová, foto: Form

logo MessengerPoslat Messengerem