Společnost DITON přišla v segmentu výroby venkovní dlažby s převratnou novinkou – dlažbou, jež čistí nejen samu sebe, ale hlavně své okolí! DITON, s. r. o., se tímto produktem snaží přispívat k čistšímu vzduchu nejen v problematických regionech. Aktivní ošetření dlažby se nazývá EKOAKTIV.

DITON PAVÉ colormix MARMOPovrchová úprava EKOAKTIV používá principu fotokatalýzy, kdy se působením světla vytvoří aktivní povrchová vrstva, která odpuzuje a rozkládá částice nečistot. Je to možné díky speciální přísadě založené na bázi oxidu titaničitého (TiO2). Oxid titaničitý má výjimečnou vlastnost absorbovat energii a vyznačuje se obzvláště vysokou fotokatalytickou aktivitou.
 

Samočisticí efekt

Povrchově upravený betonový výrobek naruší částice nečistot jako např. saze, výfukové plyny, mech, řasy pomocí slunečního záření. První déšť pak nečistoty jednoduše smyje.

Předpoklady pro samočištění fotokatalýzou

• působení UV záření (slunce nebo umělé světlo),
• fotoaktivní TiO2 ve vrchní vrstvě,
• přítomnost vody (déšť nebo sprcha),
• přítomnost O2 (oxidační prostředek).
Pro tento efekt stačí normální denní světlo, přímé sluneční záření není bezpodmínečně nutné. Použitý oxid titaničitý je zdravotně nezávadný a s povrchovou plochou je pevně svázán. Produkty vznikající při fotokatalýze během rozkladu jsou neškodné a lehce vodou rozpustitelné. Jsou odstraněny dešťovou vodou stejně jako jiné usazeniny.
DITON PARKETA colormix RUDENSamočisticí dlažby jsou vhodné do veřejných prostor, kde bude díky velké užitné ploše využita technologie EKOAKTIV v maximální míře. Využití je ovšem možné u jakkoliv velikých ploch. Je ovšem nutné zajistit k ploše s ošetřenou dlažbou přístup slunečních paprsků, resp. denního světla.
Technologie EKOAKTIV je na dlažbu impregnována, záleží tedy na zákazníkovi, jakou dlažbu zvolí. Výrobní technologie dokáží impregnovat touto aktivní ochranou jakoukoliv dlažbu vyráběnou firmou DITON.
Aplikace technologie EKOAKTIV je zpoplatněna částkou 100 Kč/m² (bez DPH). Tedy cena dlažby za metr čtvereční + 100 Kč za impregnaci EKOAKTIV.
 
(komerční prezentace)

logo MessengerPoslat Messengerem