Třídenní kurz vhodný pro začínající i pokročilé permakulturníky. Přejete si vnést do svého života víc permakulturních přístupů a připravit si vlastní permakulturní design pozemku nebo čehokoli jiného? Tento kurz vám pomůže víc, než když si dáte zhotovit design "na klíč", protože po jeho absolvování budete umět používat permakulturní design v praxi sami!

Program

Místo Praha, Toulcův dvůr
Termín 4. 7. 2015 09:00 - 6. 7. 2015 16:00
Lektoři Alena Gajdušková, Jana Kotoučková, Eva Hauserová
Kontakt redakce@permakulturacs.cz , http://www.permakulturacs.cz , +420.737537393

Během prvního dne se seznámíte se základy permakultury, její historií a etikou, a s permakulturními principy a postupy, nebo si je zopakujete  a osvěžíte.

Permakulturní design pro každou příležitostBěhem druhého a třetího dne budete se zkušenými lektorkami řešit permakulturní design na pokročilé úrovni. Proberete si celý postup designu od stádia plánů a vizí přes mapování pozemků a různých faktorů, které na nich působí, ukážeme si práci s jednotlivými prvky designu a jejich slaďování - může jít o zahradu, balkon, dům, krajinu, fungování skupiny lidí, vzdělávací centrum, obec... zkrátka o nejširší spektrum možností, protože permakulturní design lze aplikovat prakticky na cokoli.

Každý účastník si z kurzu odnese vlastní komplexní design.

Trvání kurzu: Sobota a neděle 9 - 17 h, pondělí 9 - 15 h. V areálu Toulcova dvora je jídelna, kde si můžeme kupovat občerstvení. Pokud potřebujete ubytování v Praze, můžete si ho zajistit na ubytovně Toulcova dvora (www.toulcuvdvur.cz).

Cena kurzu je 2500 Kč. Přihlášky posílejte do 20. června na adresu redakce@permakulturacs.cz, nebo volejte na 737 537 393 . Počet účastníků kurzu je omezen na 10, proto si pospěšte!

Permakulturní design pro každou příležitostO lektorkách

Ing. Alena Gajdušková

Vystudovala na JČU Trvale udržitelné systémy hospodaření a Agroekologii, obor Péče o krajinu. Majitelka certifikované přírodní zahrady a ukázkového permakulturního projektu Pozemská zahrada u Nepomuku. Navrhuje přírodní zahrady a udržitelné systémy, certifikátorka přírodních zahrad.

Ing. Jana Kotoučková

Designérka přírodních zahrad a permakulturních projektů, akreditovaná lektorka sadovnictví a krajinářství, poradkyně a certifikátorka přírodních zahrad a ukázkových permakulturních zahrad, majitelka ukázkového permakulturního projektu Čeřínek, Cejle u Jihlavy. Působí v Ekoinfocentru Vrchovina (www.ekoinfocentrum.ecn.cz).

Eva Hauserová

Vystudovala biologii na PřFUK, absolvovala Úplný kurz permakulturního designu u britského lektora Tomase Remiarze, učí úvodní kurzy permakultury a přírodního zahradničení. Je majitelkou certifikované přírodní zahrady v Praze a konzultantkou v oblasti městských přírodních zahrádek (www.prirodni-zahradky.cz).

text a foto: www.mujdum.czwww.permakulturacs.cz

logo MessengerPoslat Messengerem