Jedny z nejekologičtějších krbových kamen, které  maximálně využívají potenciálu dřeva, nabízí společnost Schiedel. Krbová kamna Sirius, dodávaná společně s kompatibilním nerezovým komínovým systémem Permeter Smooth Air, oceňují odborníci po celé Evropě pro své nízkoemisní a nízkouhlíkové řešení vytápění.

Na rozdíl od standardních nerezových komínových systémů přivádí komínový systém Permeter Smooth Air vzduch potřebný k hoření meziprostorem komínového pláště. Systém je tak zcela nezávislý na vzduchu z místnosti a nachází uplatnění i v nízkoenergetických domech s řízeným větráním a rekuperací tepla. Vzduch z místnosti je potřeba pouze při zatápění. Po dosažení určité teploty se začne natahovat meziprostorem komínového systému, zatímco dvířka krbových kamen se díky interlock systému automaticky uzavřou.

Krbová kamna Sirius přináší kromě komfortu sálavého tepla a ekologického rozměru i praktickou výhodu  v podobě minimálního nároku na prostor. Běžná samostatně stojící krbová kamna napojená na nerezový, případně zděný komín zabírají cca dvojnásobek plochy než systém Sirius. Navíc jsou kamna vybavena tzv. triple- air konektivitou. To znamená, že je možné, je napojit na spalovací vzduch a komínové těleso třemi způsoby - shora, zezadu ale i spodem, např. prostorem pod podlahou.

Zajímavá je i estetická stránka komínového tělesa. Po celé jeho délce nenajdete klasické spoje se sponami. Výsledkem je hladký k elegantní komín do moderního interiéru.

Krbová kamna Sirius (zdroj: Schiedel)

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem