Proč je dobré mít vchodové dveře bez prahu? Nebo terasu či balkon přístupný, aniž bychom museli překračovat poměrně vysoký okenní profil? Bezbariérový vstup do bytu nebo domu je nezbytně nutný pro lidi, upoutané na invalidní vozík. Ocení ho ale všichni po úrazech, děti i starší spoluobčané nebo osoby se ztíženou schopností pohybu nebo orientace. RAUCERO je skutečně nulový dveřní práh od společnosti REHAU, jehož konstrukce ani o milimetr nepřesahuje rovinu podlahy.

Máte dost ukopnutých palců při překračování okenního profilu po cestě na terasu nebo balkon? Stavíte nový dům a chcete, aby i ti nejmenší členové domácnosti dokázali bez problémů vyběhnout na zahradu? A možná prostě jen myslíte na budoucnost a je vám jasné, že s každou odstraněnou překážkou se vám bude stárnout mnohem komfortněji.

Pro všechny tyto případy vyvinula firma REHAU inovovaný nulový práh s názvem RAUCERO, který umožní vstoupit do domu nebo bytu s dokonalou plynulostí. Je kompatibilní jak s plastovým systémem SYNEGO, tak s kompozitními profily GENEO.

Zdroj: REHAU

RAUCERO má vychytané těsnění i odvodnění

U nulového prahu se zcela přirozeně naskýtá otázka těsnosti vchodových a balkonových dveří. Přímo pro RAUCERO optimalizované zvedací těsnění od švýcarské firmy Planet dosedá v uzavřeném stavu na práh a zajišťuje tak ideální zatěsnění. Při otevírání a zavírání ale nedochází k žádnému otěru těsnění o podlahu a nevznikají tak šmouhy. K odtoku dešťové vody slouží integrovaný nerezový drenážní kanálek, jehož jednoduchá údržba a čištění je zajištěná snadno odnímatelným roštem z nerezové oceli. Veškeré měřitelné parametry související s těsností defakto odpovídají klasickému 20 mm dveřnímu prahu.

Zdroj: REHAU

Překážka pro zloděje

Otestovaná bezpečnost proti vloupání dosahuje třídy RC2. Vývojáři samozřejmě mysleli i na zachování co nejlepších tepelně technických parametrů, proto konstrukce nulového prahu disponuje přerušeným tepelným mostem. Ve srovnání s konkurencí vykazuje RAUCERO nejlepší hodnoty tzv. rolovatelnosti podle ift Rosenheim, která definuje snadnost překonání prahu – s hodnotou 15 N se řadí do nejlepší třídy 6 (konkurence ≥ 18N). RAUCERO je proto zcela vhodný pro výstavbu bezbariérových staveb podle normy DIN 18040, hodí se jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce. Nulový práh RAUCERO je všestranně použitelný pro vchodové, balkónové a otvíravě-sklopné dveře, stejně jako pro dveře dvoukřídlé.

Možná pro vás právě v tuhle chvíli není bezbariérové řešení nutností. Věřte ale, že RAUCERO je bez pochyby investice do budoucnosti. Co je dnes komfortem, může být už zítra nutností.

Více informací na www.rehau.cz

Zdroj: Marketingové sdělení

logo MessengerPoslat Messengerem